Pipe rigate

home > boodschappen > Pipe rigate

Voorbereiden:
Kook de pipe rigate beetgaar in water met zout en 2 eetlepels olijfolie. Giet de pasta af, schud even op en houd warm.

Bereiden:
Verhit de rest van de olijfolie en fruit de ui en
knoflook. Voeg paprika en paddenstoelen toe en roerbak 3 minuten. Schep het gehakt en de rode peper erbij en bak tot het gehakt rul is.
Voeg daarna peper, ketjap en tomatenpuree of
tomatenketchup toe. Schep de maïs erdoor. Schep de pasta op diepe borden met de saus eroverheen.

Variatie:
Lekker met een groene salade met komkommer.

Bereidingstijd:
ca.30 minuten





Ingrediënten voor 4 personen

400 g pipe rigate pasta (penne pasta),
koelvers of gedroogd
zout
4 eetl. olijfolie
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, geperst
paprikamix: 1 rode, gele en groene paprika,
in blokjes
200 g gemengde paddenstoelen, in reepjes
500 g runder- of half-om-half gehakt
1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt
versgemalen peper
1 eetl. ketjap manis
1 blikje tomatenpuree (70 g) of flinke scheut
tomatenketchup
1 blikje maïs (150 g)