Pittige bonen-groentesoep- een stevige maaltijdsoep met spekjes en sambal

home > boodschappen > Pittige bonen-groentesoep- een stevige maaltijdsoep met spekjes en sambal

Voorbereiden:
Giet de bonen uit de glazen potten en spoel ze af. Was de linzen.

Bereiden:
Bak de spekblokjes in een grote soeppan knapperig en lichtbruin. Voeg de bouillon toe. Breng de bouillon aan de kook en doe de linzen in de hete bouillon. Kook ze op een matig vuur bijna gaar. De kooktijd van linzen varieert. Let op de kooktijd die op de verpakking staat vermeld. Doe de tuinbonen, velderwtjes, witte bonen en soepgroente in de soeppan en laat alles nog een minuut of 5 zachtjes koken. Breng de soep op smaak met sambal oelek.

Tip:
Is er soep overgebleven? Maak er dan een ‘nieuwe’ soep van door er een pakje of blikje gezeefde tomaten en een beetje oregano doorheen te roeren.

Wijnadvies:
Een Elzasser of Italiaanse Pinot Blanc (Pinot Bianco) of een strakke witte Soave uit Veneto (9-11ºC).

Bereidingstijd:
ca.30 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 28g
vet 11g
koolhydraten 40g
kcal (kJ) 371





Ingrediënten voor 4 personen

370. ml witte bonen
370. ml velderwtjes
100 gram linzen
100 gram mager gerookt spek dobbelsteentjes
1 l vleesbouillon
450 gram tuinbonen diepvries
250 gram gesneden soepgroente
1 eetl. sambal oelek