Pizza calzone met spinazie en katenspek

home > boodschappen > Pizza calzone met spinazie en katenspek

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bereid het pizzadeeg. Verdeel hiervoor de bloem op het aanrecht en rol hierop het deeg met behulp van een deegroller glad. Snijd met een mes een rondje uit het deeg en houd deze apart.

Bereiden:
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de kastanjechampignons en de oesterzwammen bruin. Voeg vervolgens het katenspek en de spinazie toe. Verdeel de tomatensaus met de bolle kant van een lepel over de helft van de pizza. Leg hierop de gebakken champignons, katenspek, spinazie en strooi er tot slot wat geraspte kaas over. Vouw de pizza dicht. Trek hiervoor de rand van de pizza iets uit en vouw dit vervolgens terug, zodat er een mooie dichte rand ontstaat. Herhaal dit totdat je aan het eind bent. Bekleed de bakplaat met bak­papier. Leg de pizza op de bakplaat en bak deze in de oven gaar gedurende 12 minuten.

Tip:
Haal de pizza uit de oven en snijd deze eventueel schuin doormidden. Serveer de pizza met een gemengde salade naar keuze.

Bereidingstijd:
ca.35 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 31g
vet 57g
koolhydraten 76g
kcal (kJ) 937





Ingrediënten voor 4 personen

1/2 pak pizzadeeg
50 tot 100 g bloem
150 g katenspek, in blokjes
250 g kastanjechampignons, in blokjes
250 g oesterzwammen, in stukjes
500 g spinazie a la crème, ontdooid
100 ml olijfolie
1/2 liter tomatensaus
100 g jonge kaas, geraspt