Portugese aardappelen uit de oven

home > boodschappen > Portugese aardappelen uit de oven

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in met de boter en leg er de stukken aardappel in. Verdeel de ui en laurierblad erover en bestrooi met zout en peper. Giet de wijn en olijfolie erover en dek af met aluminiumfolie. Bak de aardappelen 30 minuten. Temper de oven naar 180°C. Verwijder het folie en schep de tomaten door de aardappelen, zet de schaal nog 30 minuten onafgedekt in de oven tot alles bruin en gaar is.

Tip:
Serveersuggestie:
Lekker met geroosterd vlees of vis.

Wijnadvies:
Afhankelijk van of er vlees of vis bij komt, rood of wit schenken. De huiswijn is dan een prima kandidaat!

Bereidingstijd:
ca.20 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 4g
vet 12g
koolhydraten 29g
kcal 240





Ingrediënten voor 4 personen

2 eetl. boter
600 g vastkokende aardappelen,
geschild en gehalveerd
1 rode ui, in halve ringen
1 groot laurierblad, verkruimeld
zout en versgemalen peper
1/2 glas droge witte wijn
2 eetl. olijfolie
4 trostomaten, in stukken
aluminiumfolie