Provençaalse bonenschotel met runderworst

home > boodschappen > Provençaalse bonenschotel met runderworst

Voorbereiden:
Verwarm de bonen, giet ze af en vang het vocht op.

Bereiden:
Verhit de olie en bak hierin de runderworstjes 10-12 minuten. Schep ze uit de pan en houd ze warm. Fruit de ui en knoflook in het bakvet. Schep de tomaten­puree erdoor en bak nog 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes, tijm, zout en peper toe. Stoof zachtjes 5 minuten. Schep de bonen erdoor met 150 ml van het opgevangen bonenvocht. Warm goed door. Schep het gerecht in een schaal en leg de worstjes erop.

Tip:
Serveersuggestie: Lekker met aardappelpuree of gekookte aardappelen.

Wijnadvies:
Een volle rosé uit de Provence of de Pays d’Oc zal hier verrukkelijk bij smaken. Liever rood? Neem dan een Vin de Pays d’Oc merlot of syrah.

Bereidingstijd:
ca.35 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 27g
vet 25g
koolhydraten 22g
kcal (kJ) 425





Ingrediënten voor 4 personen

400 g witte bonen (1 l blik of pot)
2 eetl. olijfolie
4 runderworstjes
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gepeld en geperst
4 eetl. tomatenpuree
4 vleestomaten, ontveld, in blokjes
1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
zout en versgemalen peper