Rode kool met appeltjes en suddervlees

home > boodschappen > Rode kool met appeltjes en suddervlees

Bereiden:
Verwarm de boter in een braadpan en fruit de uien lichtbruin. Schep de uien uit de pan. Schud het vlees om met de bloem, zout en peper en bak het in porties rondom bruin. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en giet er zoveel water bij tot het vlees net onder staat. Breng langzaam aan de kook
en laat op lage stand met het deksel op de pan in circa 2,5 uur gaar
stoven. Gebruik hiervoor eventueel een sudderplaatje.

Tip:
• Het suddervlees kan ook een dag van tevoren worden bereid. Maak eventueel twee porties in één keer en vries er eentje in.
• Neem in plaats van runderlappen riblappen, sukade of doorregen
runderlappen.
• Zet de pan in de oven en laat het vlees in circa 3 uur op 150°C garen.

Bereidingstijd:
ca.15 minuten





Ingrediënten voor 4 personen

4 eetl. boter of vloeibaar braadproduct
2 uien, gesnipperd
700 g magere runderlappen,
in stukken
1 eetl. bloem
zout en versgemalen peper
50 ml rode wijnazijn
1 laurierblad
1 kruidnagel
2 jeneverbessen
1 takje tijm
1 eetl. stroop
2 plakjes ontbijtkoek, in blokjes
1 eetl. grove mosterd