Roergebakken biefreepjes met sperziebonen en champignons

home > boodschappen > Roergebakken biefreepjes met sperziebonen en champignons

Voorbereiden:
Maak de sperziebonen en de prei schoon. Snijd de prei in ringen van 1 cm breed. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Bereiden:
Verhit de zonnebloemolie in de wok. Roerbak de biefreepjes 2 minuten in de olie en schep ze uit de wok. Giet opnieuw 2 eetlepels olie in de wok en voeg daar de sesamolie en knoflook uit de knijper aan toe. Doe de sperziebonen en sambal in de wok en bak deze ongeveer 5 minuten. Voeg dan de preiringen en champignons toe, schep alle groenten goed om en giet de bouillon en sojasaus in de wok. Breng de bouillon aan de kook. Roer de biefreepjes door het knapperige groentemengsel en dien meteen op.

Tip:
Serveer bij dit gerecht gekookte rijst.

Wijnadvies:
Mogelijke wijnen zijn rode Bordeaux en Bordeaux Supérieur of een rode Bergerac (16-18°C).

Bereidingstijd:
ca.20 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 25g
vet 13g
koolhydraten 5g
kcal (kJ) 237





Ingrediënten voor 4 personen

250 g sperziebonen
1 prei
250 g champignons
4 eetl. zonnebloem- of arachideolie
300 g biefreepjes of 300 g in reepjes
gesneden biefstuk
2 theel. sesamolie
1 teen knoflook
2 theel. sambal oelek
1/4 l vleesbouillon
1 eetl. zoute sojasaus