Romige spinazie uit de oven

home > boodschappen > Romige spinazie uit de oven

Voorbereiden:
Was de spinazie en laat deze uitlekken. Hak de spinazieblaadjes wat kleiner. Pureer de spinazie met behulp van een elektrische keukenmachine. Voeg tijdens het pureren de eieren en de ontvelde knoflooktenen toe. Snipper de gepelde ui. Wrijf de binnenkant van een vuurvaste ronde schaal in met ca. 10 gram boter. Verwarm de oven voor op 180°C.

Bereiden:
Verhit 20 gram boter in een koekenpan en bak de gesnipperde ui in ca. 10 minuten zacht en glazig. Roer de gebakken ui en de slagroom door het spinaziemengsel. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Schep het mengsel in de vuurvaste schaal. Bak het spinaziegerecht ca. 30 minuten in de oven. Garneer met gehalveerde tomaatjes.

Tip:
Lekker bij dit gerecht is warm stokbrood of ciabatta.

Variatie:
Vervang de verse spinazie door ca. 300 gram ontdooide en uitgelekte diepvriesspinazie. Bestrooi het gerecht met geraspte kaas en plaats de schaal kort onder de ovengrill om de kaas te laten smelten. Garneer vervolgens met kleine tomaatjes.

Wijnadvies:
Altijd lekker met een glas droge witte wijn, een Soave of een Vin de Pays d’Oc chardonnay.

Bereidingstijd:
ca.25 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 9g
vet 24g
koolhydraten 5g
kcal (kJ) 272





Ingrediënten voor 4 personen

500 g spinazie
3 eieren
2 tenen knoflook
1 ui
30 g boter
150 ml slagroom
zout en peper
10 cherry/kerstomaatjes