Rosbief met sjalotten en paprika

home > boodschappen > Rosbief met sjalotten en paprika

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 175ºC. Verwarm de boter in een koekenpan. Bestrooi het vlees met zout en peper en braad het rondom op hoge stand kort aan. Haal het vlees uit de pan en leg het in een braadslee. Prik niet in het vlees! Bestrooi het met oregano. Leg
de stukken paprika ernaast. Fruit
in het bakvet van het vlees de
sjalotjes in 5 minuten bruin en blus af met de wijn. Laat even
inkoken en giet dan rond het vlees en over de paprika. Braad de rosbief 20-30 minuten in de oven. Bij een kerntemperatuur van 55ºC is het vlees mooi rosé. Laat het vlees nog 10 minuten afgedekt buiten de oven rusten en snijd het dan in dikke plakken. Serveer met de paprika en sjalottenjus.

Tip:
Groot vlees snijden
Groot vlees wordt op de ‘draad’ in plakken gesneden. Op die manier worden de door bindweefsel bijeengehouden spiervezels verkort, waardoor het vlees makkelijker te kauwen is. Aangezien zout en peper niet tot de kern kunnen doordringen, kunnen de plakken eventueel met zout en peper worden bestrooid.

Variatie:
Lekker met frietjes en aïoli.

Wijnadvies:
Rosbief combineert goed met rood. Bordeaux van Château Saint Germain en Château David. Ook de Cabernet Sauvignon Hills Of California doet dit gerecht goed.





Ingrediënten voor 4 personen

2 eetl. boter of olijfolie
700 g rosbief
(grof) zout en versgemalen peper
2 eetl. oregano
2 grote rode paprika’s, in grove stukken
10 sjalotjes, gepeld en gehalveerd
200 ml rode wijn