Runderstoofpot met ui en rozijnen

home > boodschappen > Runderstoofpot met ui en rozijnen

Voorbereiden:
Snijd de riblappen in grote dobbelstenen. Bestrooi het vlees met zout en peper. Snipper de gepelde uien. Wel de rozijnen in rode wijn.

Bereiden:
Verhit de boter in een braadpan. Bak het vlees snel rondom bruin. Bestrooi het vlees met de bloem en schep het om. Giet een halve liter water, beetje bij beetje en steeds roerend, op het vlees. Voeg tussentijds de bouillonblokjes toe. Doe het laurierblad in de pan. Verlaag de hittebron als het vocht kookt en laat het vlees ten minste 2 uur sudderen. Voeg het laatste half uur de rode wijn en de rozijnen toe. Roer ten slotte de room door deze stoofpot.

Tip:
Serveer bij dit gerecht aardappelpuree of gekookte rijst. Wist u dat vlees met een vetrandje meer smaak aan een gerecht geeft dan mager vlees. Roer voor het maken van een gebonden saus een theel. maïzena door de room en voeg die al roerend aan de stoofpot toe. Laat de saus enkele minuten zachtjes koken.

Wijnadvies:
Côtes du Rhône, Côtes du Ventoux, Corbières en Minervois. Passend zijn ook Rioja en Chianti (circa 16°C).

Bereidingstijd:
ca.20 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 67g
vet 48g
koolhydraten 35g
kcal (kJ) 840





Ingrediënten voor 4 personen

750 g riblappen
zout en versgemalen peper
2 uien
150 g grote rozijnen
50 g boter
2 eetl. bloem
2 vleesbouillontabletten
1 laurierblad
250 ml rode wijn
125 ml kookroom