Siciliaanse gehaktballetjes in tomatensaus

home > boodschappen > Siciliaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Voorbereiden:
Snipper de ui en de knoflook, laat ze in een eetlepel olie glazig fruiten en afkoelen. Hak de hazelnoten fijn. Doe het gehakt in een kom en meng er het uimengsel, de noten, de rozijnen, het ei, de peterselie, het komijnpoeder en wat zout en peper door. Rol circa 16 balletjes van het gehakt en zet ze tot ze worden gebakken in de koelkast. Snipper de ui en de knoflook voor de saus en laat in een eetlepel hete olie glazig fruiten. Voeg de tomaten, het citroensap, de honing, de kaneel en wat zout en peper toe en laat de saus circa 10 minuten zachtjes pruttelen.

Bereiden:
Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Leg ze in de hete tomatensaus en laat ze circa 5 minuten stoven. Lekker met rijst of pasta.

Wijnadvies:
Deze ‘polpettone’ wordt traditioneel gedronken met de wijn Corvo Rosso. Maar de Italiaanse Merlot is een goed alternatief. Tikje fris drinken.





Ingrediënten voor 4 personen

1 grote ui
1 teentje knoflook
1 eetl. (olijf)olie
50 g geroosterde hazelnoten
500 g gehakt, half om half
2 eetl. rozijnen
1 ei
2 eetl. fijngehakte peterselie
½ theel. komijnpoeder
zout en versgemalen peper
olie om te bakken
Voor de saus:
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetl. (olijf)olie
1 blik gepelde tomaten (400 g)
1 eetl. citroensap
2 theel. honing
1 mespunt kaneel
zout en versgemalen peper