Spruitjesschotel met rookworst

home > boodschappen > Spruitjesschotel met rookworst

Voorbereiden:
Maak de spruitjes schoon en blancheer ze circa 3 minuten in ruim kokend water met zout. Giet ze af en spoel er koud water over.

Bereiden:
Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en bak hierin de sjalotjes, gemberwortel en rode peper enkele minuten op een hoge stand. Voeg de spruitjes en de paprikareepjes toe en bak deze 5-7 minuten mee. Doe de rookworst en appel erbij en schep alles goed door elkaar. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes garen. Schep de cashewnoten erdoor en breng de schotel op smaak met gembersiroop, zout en peper. Garneer met bladselderij.

Variatie:
Lekker met gebakken krieltjes of witte of wilde rijst.

Wijnadvies:
Drink hierbij huiswijn rood, de Vin de Pays l’Aude. Ook de Cape Red van Schoondal is er lekker bij. Witdrinkers kiezen voor Chenin Blanc van Hoop Huis.





Ingrediënten voor 4 personen

750 g spruitjes
2 eetl. arachideolie
of zonnebloemolie
2 sjalotjes, gesnipperd
stukje gemberwortel
van ca. 2 cm, geraspt
1 rode peper,
zonder zaadjes, gehakt
1 rode paprika, in reepjes
1 grote rookworst, in blokjes
2 zure appels, geschild,
in blokjes
100 g ongezouten cashewnoten
50 ml gembersiroop
zout en versgemalen peper
1/2 bosje bladselderij, gehakt