Steak Long Island

home > boodschappen > Steak Long Island

Voorbereiden:
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes. Snijd de paprika’s in kwarten, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd de kwarten in reepjes. Snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd het pepertje zonder de zaadjes fijn.

Bereiden:
Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de biefstukken op de gebruikelijke manier tot ze de gewenste graad van gaarheid hebben. Bestrooi ze met wat zout en peper, schep ze uit de pan op een bord en laat ze afgedekt rusten. Roerbak de champignons, de paprika, de bleekselderij en de peper op hoog vuur circa 5 minuten in de achtergebleven braadboter (voeg zonodig een extra klontje boter toe). Blus af met de bouillon en roer er de crème fraîche en het uitgelopen vleesnat van de biefstukken door. Breng op smaak met wat zout en peper. Bestrooi vlak voor het serveren met wat paprikapoeder. Eet er naar keuze brood, rijst, pasta of aardappelpuree bij.

Tip:
Vervang de biefstukken door bieflappen en snijd ze schuin op de draad in reepjes van circa 2 cm breed. In plaats van biefstuk kunt u ook voor entrecote kiezen.





Ingrediënten voor 4 personen

4 biefstukken van circa 100 g per stuk
250 gram champignons
1 rode en 1 groene paprika
1 steel bleekselderij
1 rood Spaanse pepertje
50 gram braadboter
1 dl bouillon (getrokken van bouillonpoeder)
1 bekertje crème fraîche (125 g)
zout en versgemalen peper
paprikapoeder