Stoofpot van kip, wintergroenten en spekblokjes

home > boodschappen > Stoofpot van kip, wintergroenten en spekblokjes

Voorbereiden:
Pel de uien en steek in elke ui 5 kruidnagels. Schil de wortels en snijd ze in dikke plakken. Snijd de gewassen preien in dikke ringen. Snijd de geschilde aardappels in vieren. Snijd de groene kool in repen. Hak de knoflook klein.

Bereiden:
Bak de spekblokjes in de boter in een grote braadpan knapperig en lichtbruin. Leg de kool, wortel, hele uien, prei, de aardappel, knoflook, laurierbladen en tijm in de pan. Leg de kippenpoten op de groenten en giet ongeveer 2 liter water in de pan. Voeg de bouillonblokjes toe en breng het water aan de kook. Laat alles op een vrij laag vuur in ongeveer 40 minuten gaar stoven. Schep de kippenpoten uit de pan en houd ze warm. Roer de fijngehakte peterselie en selderij door de bouillon. Zet de pan op tafel. Verdeel de kippenpoten, de verschillende groenten, de spekjes en bouillon over diepe borden. Garneer de kippenpoten met een plakje citroen. Dit gerecht wordt met mes, vork en lepel gegeten.

Wijnadvies:
Zoek het in de eenvoudige witte en rode wijnen (al naar smaak). Denk met name aan tafelwijnen uit de vele productiegebieden die ons ter beschikking staan.

Bereidingstijd:
ca.50 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 45g
vet 49g
koolhydraten 27g
kcal (kJ) 829





Ingrediënten voor 4 personen

4 kippenpoten
2 uien
10 kruidnagels
2 winterwortels
2 preien
2 aardappels (vastkokers)
1/2 groene kool
3 teentjes knoflook
200 g spekblokjes
20 g boter
2 laurierbladen
1 theel. gedroogde tijm
4 kippenbouillonblokjes
3 eetl. fijngehakte
peterselie
3 eetl. fijngehakte selderij
1 citroen