Tagliatelle met mosselen

home > boodschappen > Tagliatelle met mosselen

Voorbereiden:
Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Pel de ui en snijd deze in ringen. Snijd de olijven in plakjes.

Bereiden:
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de knoflook en ui 4 minuten. Voeg de mosselen en olijven toe en bak ze 1 minuut mee. Roer de tomatenblokjes met sap, zout en peper erdoor. Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de pasta goed uitlekken en schep deze door de mossel-tomatensaus. Serveer het gerecht bestrooid met peterselie.

Tip:
U kunt de mosselen natuurlijk ook zelf koken, met een scheutje witte wijn of visbouillon. Neem 1-1,2 kg mosselen en kook ze enkele minuten tot ze open zijn.

Variatie:
Breid het gerecht eventueel uit met blokjes verse tonijn die 3 minuten geroosterd zijn in een beetje olijfolie.

Wijnadvies:
Mama mia, dat vraagt zeker om een betere witte Italiaan, een Verdicchio bijvoorbeeld.

Bereidingstijd:
ca.25 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 21g
vet 15g
koolhydraten 79g
kcal (kJ) 535





Ingrediënten voor 4 personen

2 teentjes knoflook
1 rode ui
100 g zwarte olijven zonder pit
3 eetl. olijfolie (Mediterrane)
300 g gekookte mosselen
400 g tomatenblokjes op sap
zout en peper
400 g groene tagliatelle
2 eetl. gehakte peterselie
(vers of diepvries)