Telor ketjap eieren in ketjap

home > boodschappen > Telor ketjap eieren in ketjap

Voorbereiden:
Snipper de gepelde sjalotjes. Snijd de ontvelde tomaat in kleine stukjes.

Bereiden:
Kook de eieren 8 minuten. Spoel de eieren af onder koud water, pel ze en snijd ze in de lengte doormidden. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de uisnippers zacht en glazig. Voeg de sambal, het gemberpoeder, de suiker, tomaat en 125 ml water toe. Breng dit mengsel al roerend aan de kook. Laat het 5 minuten zachtjes sudderen. Roer ten slotte de ketjap er doorheen en breng de saus op smaak met zout. Leg de eieren op de bolle kant in de warme saus en schep de saus over de eieren.

Wijnadvies:
Een witte wijn van Sauvignon Blanc (9-11ºC). Liever rood? Kies voor een tamelijk zachte rode wijn: een gekoelde Beaujolais, een Elzasser Pinot Noir of een koel geschonken Syrah of Shiraz, wellicht een zachte wijn van de cépage Merlot (14-16ºC).

Bereidingstijd:
ca.20 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 11g
vet 16g
koolhydraten 11g
kcal (kJ) 232





Ingrediënten voor 4 personen

2 sjalotjes
1 tomaat
6 eieren
3 eetl. zonnebloemolie of arachideolie
1 eetl. sambal trassi
of oelek
1/2 theel. gemberpoeder
1 theel. gula djawa (Javaanse suiker)
of 1 eetl. bruine suiker
4 eetl. ketjap manis
snufje zout