Thaise groentesoep uit de wok

home > boodschappen > Thaise groentesoep uit de wok

Voorbereiden:
Maak de peultjes schoon. Snijd de bospeen in lucifertjes. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snipper de gepelde uien. Snijd de paksoi in smalle repen. Snijd de kipfilet in kleine blokjes.

Bereiden:
Verhit de olie in de wok en fruit de gesnipperde ui in ca. 10 minuten zacht en glazig. Roer na 5 minuten het gemberpoeder door de uisnippers. Giet de bouillon in de wok en breng aan de kook. Doe de peultjes in de bouillon en kook deze ca. 3 minuten. Voeg de plakjes champignon, de kipblokjes en de paksoi toe en breng opnieuw aan de kook. Roer na ca. 3 minuten de sojasaus en sambal door de soep. Roer vlak voor het opdienen de wortellucifertjes erdoor. Schep de soep in grote kommen.

Variatie:
Vervang de kipblokjes door biefreepjes. Voeg deze tegelijk met de wortel aan de soep toe. Voeg aan de soep 100 gram gekookte mosselen toe.

Wijnadvies:
Wijn hoeft hier niet, maar mag wel… Het liefst een dorstlessende (half)droge witte wijn.

Wijngerelateerde artikelen:
Beken kleur met rosé!

Bereidingstijd:
ca.30 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 24g
vet 10g
koolhydraten 10g
kcal (kJ) 226





Ingrediënten voor 4 personen

250 g peultjes
100 g bospeen
250 g champignons
2 uien
100 g paksoi
250 g (maïs)kipfilet
3 eetl. zonnebloemolie
1/2 theel. gemberpoeder
1 l kippenbouillon
2 eetl. sojasaus (ketjap manis)
2 theel. sambal oelek