Trostomaten gevuld met pesto-risotto

home > boodschappen > Trostomaten gevuld met pesto-risotto

Voorbereiden:
Snijd met een scherp mes de kapjes van de tomaten. Hol ze uit met een theelepel. Bestrooi de binnenkanten met zout en peper en zet de tomaten omgekeerd apart.

Bereiden:
Smelt de boter en voeg de olijfolie toe. Schep de knoflook en ui erdoor en fruit deze 2 minuten. Meng de rijst erdoor en roer totdat de boter en olie zijn opgenomen. Giet er al roerend een scheut bouillon bij en laat de rijst het vocht opnemen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is na 15-20 minuten. Schep daarna de pesto en kaas erdoor. Vul de tomaten met de rijst, zet de kapjes erop. Zet ze eventueel nog 10 minuten in een warme oven van 200°C. Serveer ze op 4 warme borden.

Tip:
• In plaats van trostomaten kunt u ook mini­paprika’s gebruiken.
• Vervang de risottorijst door snelkookrijst.

Wijnadvies:
We blijven in Italiaanse sferen: Villa Mondi Soave. Maar ook ander fris wit combineert goed met tomaten en pesto. Denk maar aan Sauvignon Blanc van Berg Schaduw of Danie de Wet.

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 17g
vet 24g
koolhydraten 45g
kcal 470





Ingrediënten voor 4 personen

12 trostomaten, liefst met steeltjes
zout en versgemalen peper
50 g boter
1 eetl. olijfolie
1 teentje knoflook, gehakt
1 ui, fijngehakt
200 g risottorijst (arborio)
1 l groente- of kruidenbouillon
2 eetl. pesto
100 g Parmezaanse kaas, geraspt