Varkenshaasjes met zongedroogde tomaten en champignons

home > boodschappen > Varkenshaasjes met zongedroogde tomaten en champignons

Voorbereiden:
Bestrooi de varkenshaasjes met zout en peper.

Bereiden:
Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak het vlees aan alle kanten aan. Voeg de uisnippers toe en bak even mee. Giet de wijn in de pan, leg de reepjes tomaat bij het vlees en bestrooi met oregano. Temper de hittebron. Stoof het vlees in een gesloten pan in circa 30 minuten langzaam gaar. Schep het vlees uit de pan en dek het af met aluminiumfolie om het warm te houden. Bak de champignons enkele minuten in het achtergebleven braadvocht. Roer de crème fraîche erdoor. Verwarm de saus. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de in schuine plakken gesneden varkenshaasjes, champignons en saus over de borden.

Tip:
Bestrooi het gerecht met circa 150 gram in blokjes gesneden mozzarella. Serveersuggestie: Eet bij dit gerecht rijst of pasta.

Wijnadvies:
Een stergerecht vraagt om een sterwijn: naar keuze schenkt u hier dezelfde Vin de Pays des Côtes de Gascogne, een Jean Sablenay Vin de Pays de l’Île de Beauté of, nog feestelijker, een Bourgogne blanc chardonnay. Alledrie met een * vermelding in de Wijnalmanak 2008.

Bereidingstijd:
ca.40 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 32g
vet 28g
koolhydraten 4g
kcal (kJ) 425





Ingrediënten voor 4 personen

2 varkenshaasjes zout en versgemalen peper
20 g boter
2 eetl. zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
125 ml witte wijn
6 zongedroogde tomaatjes (op olie), in reepjes
1/2 theel. gedroogde oregano
250 g champignons, gehalveerd
125 ml crème fraîche (Melkan)
aluminiumfolie