Varkensrollade met appels en zuurkool

home > boodschappen > Varkensrollade met appels en zuurkool

Voorbereiden:
Verwarm de oven op 175ºC. Maak een pasta van de
honing en mosterd, zout en peper en smeer de rollade hiermee in. Steek de kruidnagels rondom in het vetrandje van het vlees. Leg de rollade in een braadslee, leg de zuurkool en stukken appel rondom het vlees en steek de laurier ertussen. Giet de wijn erover en dek de schaal af met aluminiumfolie.

Bereiden:
Bak de rollade 30 minuten en haal dan het aluminium­folie eraf. Bak de rollade nog eens 10 minuten. Laat het gerecht afgedekt nog 10 minuten rusten. Snijd de rollade in plakken en geef de zuurkool en appel erbij.

Variatie:
Lekker met aardappelpuree.

Wijnadvies:
Een klassieker met Kastelbourg Pinot Blanc.





Ingrediënten voor 4 personen

2 eetl. vloeibare honing

1 eetl. grove mosterd
zout en versgemalen peper
1 varkensfiletrollade van circa 700 g
10 kruidnagels
400 g zuurkool
2 grote appels
1 laurierblad
100 ml droge witte wijn

aluminiumfolie