Warme salade Niçoise

home > boodschappen > Warme salade Niçoise

Bereiden:
Kook de sperzieboontjes beetgaar in water met zout, giet ze af en houd ze warm. Kook intussen de aardappeltjes eveneens gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet ze af en doe ze bij de sperzieboontjes. Pocheer de kabeljauwfilet in circa 5 minuten gaar in water met zout of maak gaar in de magnetron. Verdeel de kabeljauw in niet te kleine stukken en houd ze warm. Kook de eieren in 10 minuten hard en pel ze. Snijd de tomaten in partjes. Halveer de olijven en wip er de pitten uit. Laat de ansjovisfiletjes uitlekken en snijd ze in stukjes. Verhit de azijn met de mosterd, wat zout en peper en de olie voor de vinaigrette in een grote pan en roer tot het zout is opgelost. Schep de sperziebonen, de aardappeltjes, de kabeljauw, de tomaat, de ansjovis en de olijven door de vinaigrette en laat nog kort doorwarmen. Schep in een schaal en garneer met de in parten gesneden eieren. Geef er desgewenst kropsla of komkommer bij.

Wijnadvies:
Een goed gekoelde rosé of een Elzasser Riesling of Pinot Blanc, Italiaanse Pinot Grigio. Serveer ze rond 12°C.





Ingrediënten voor 4 personen

500 gram sperziebonen
750 gram krielaardappelen
400 gram kabeljauwfilet
2 eieren
2 vleestomaten
12 stuks zwarte olijven zonder pit
1 blikje ansjovisfilets
Voor de vinaigrette:
2 eetl. azijn
2 theel. mosterd
6 eetl. olijfolie
zout en versgemalen peper