Witlofsalade met druiven en gebakken biefreepjes

home > boodschappen > Witlofsalade met druiven en gebakken biefreepjes

Voorbereiden:
Roer in een kom de mayonaise, de melk en het kerriepoeder door elkaar. Maak de witlof schoon. Verwijder lelijke bladen aan de buitenkant en snijd een stukje van de onderkant. Snijd de witlof in de lengte in repen. Snijd de biefstuk in reepjes en bestrooi ze met zout en peper.

Bereiden:
Verdeel de witlofrepen over de borden en besprenkel ze met de dunne mayonaise. Verhit de olie in een wok of koekenpan en bak de biefreepjes met de groene peperkorrels ca. 1 minuut. Schep het vlees tijdens het bakken om. Verdeel de warme reepjes over de witlof. Garneer het gerecht met druiven.

Wijnadvies:
Ook hier is de El Abasto chardonnay een goede combinatie.

Bereidingstijd:
ca.20 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 17g
vet 25g
koolhydraten 12g
kcal (kJ) 341





Ingrediënten voor 4 personen

6 eetl. mayonaise
4 eetl. halfvolle melk (Melkan)
1 eetl. kerriepoeder
4 struikjes witlof
200 g (kogel)biefstuk
of biefreepjes
zout
versgemalen peper
1 eetl. groene peperkorrels
(uit blik of potje)
2 eetl. zonnebloem- of olijfolie
ca. 28 witte druiven