Zelfgemaakte filet american

home > boodschappen > Zelfgemaakte filet american

Bereiden:
Snijd of hak de biefstuk klein of laat de slager dit doen. Doe het vlees in een kom. Snipper de gepelde sjalotjes. Roer de sjalotjes, eidooiers, olie, kappertjes en tabasco door de fijngehakte biefstuk. Breng de filet americain op smaak met zout en peper. Garneer met de augurkjes, die heel blijven of worden kleingesneden. Serveer er, zoals de Belgen doen, sla en friet bij. Zie voor het recept van zelfgebakken friet met mayonaise bladzijde 18.

Wijnadvies:
Wijnadvies Schenk gerust een stevige rode wijn (een kruidige Australische Shiraz/Cabernet). Alternatieve rode wijnen zijn Bergerac Rouge en Chianti (16-18ºC).

Bereidingstijd:
ca.20 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 43g
vet 10g
koolhydraten 5g
kcal (kJ) 282





Ingrediënten voor 4 personen

600 g (kogel)biefstuk
4 sjalotjes
2 eidooiers
1 eetl. zonnebloemolie
1 eetl. kappertjes
2 theel. tabasco
zout en peper
12 kleine augurkjes