Gefrituurde Kaasringen

home > borrelhapjes > Gefrituurde Kaasringen

Breng het water met de boter, het zout en de nootmuskaat aan de kook.
Schud de bloem er in en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem van de pan loslaat.
Doe de deegbal in een schaal, laat hem iets afkoelen.
Roer een voor een de eieren en ten slotte de kaas en het sesamzaad erdoor.
Verhit de olie in een frituurpan tot 175°C.
Doe het deeg over in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit ringen op dun ingevet vetvrij papier.
Laat steeds een paar ringen tegelijk in de hete olie glijden, bak ze 2 tot 3 minuten aan elke kant.
Neem ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken.





Ingrediënten voor 4 personen

¼ liter water
100 gram boter
¾ theelepel zout
snufje nootmuskaat
175 gram tarwebloem
4 eieren
80 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
1 eetlepel sesamzaad
1 liter olie om te frituren