Gemarineerde Radijsjes

home > borrelhapjes > Gemarineerde Radijsjes

Snijd het groen van de radijsjes, maar laat ca. een halve cm van het groen zitten.
Zoek ca. 10 van de mooiste blaadje groen uit, was ze en dep ze droog.
Plet de radijsjes voorzichtig (met b.v. de bolle kant van een opscheplepel of de zijkant van een fles) tot ze ‘openknakken’.
Doe de radijsjes dan in een kom en bestrooi ze met ½ eetlepel zout en de suiker.
Roer dit goed door elkaar en laat de radijsjes zo ca. 30 minuten marineren.
Laat de radijsjes uitlekken, maar vang het uitgelopen vocht op.
Meng 4 eetlepels van dit vocht met de azijn en klop de olijfolie en ketjap erdoor.
Breng op smaak met peper en zout. Schep de radijsjes door de dressing en laat de smaken ca. 5 minuten op elkaar intrekken.
Snijd ondertussen het radijsloof in smalle reepjes en bestrooi de radijsje daarmee.





Ingrediënten voor 4 personen

3 bosjes radijs (met fris loof)
versgemalen peper
1 eetl. suiker
4 eetl. (balsamico)-azijn
3 eetl. olijfolie
½ eetl. ketjap manis