Kaaskroketjes

home > borrelhapjes > Kaaskroketjes

Verhit de boter, voeg de bloem toe en bak deze 2-3 minuten mee.
Voeg de melk in een keer toe en roer tot een gladde saus.
Laat de saus ongeveer 5 minuten op zacht vuur koken.
Roer van het vuur af de kaas erdoor en breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en kruiden.
Strijk dit mengsel in een dunne laag uit in een schaal en laat dit minstens 4 uur afkoelen en opstijven in de koelkast.
Verhit de frituurolie tot 175ºC.
Klop de eieren los. Rol van het kaasmengsel 12 kleine kroketjes en rol deze door paneermeel.
Rol ze dan door losgeklopt ei en vervolgens weer door paneermeel. Frituur de kroketjes in 2-4 minuten lichtbruin en krokant in de hete olie.
Serveer ze direct.





Ingrediënten voor 4 personen

Lekkere kruidige kaaskroketjes met een zacht smeltende vulling:
Volg de beschrijving stap voor stap en ze kunnen niet mislukken.
30 g boter of margarine
30 g bloem
2 dl melk
200 g geraspte oude Goudse kaas (of Edammer)
zout
pepernootmuskaat
2-3 eetlepels fijngesneden kruiden(kervel,
peterselie,
dille)
frituurolie
2 eieren
paneermeel