Luchtige Kaasbolletjes

home > borrelhapjes > Luchtige Kaasbolletjes

Doe de boter in het water, voeg een snufje zout toe en breng het geheel in een steelpannetje aan de kook.
Draai het vuur laag.
Zeef de bloem en roer deze in één keer door het water.
Blijf circa 1 minuut roeren tot het deeg als een bal van de pan los laat.
Neem de pan van het vuur. Klop met de mixer of een lepel het ei, de geraspte Kollumer, de geschaafde amandelen en ‘n snufje zout, peper en nootmuskaat erdoor.
Verhit de olie in een frituurpan tot 180°C.
Schep met 2 theelepels voorzichtig 8 bolletjes deeg in de hete olie en frituur ze goudbruin.
Neem de kaasbolletjes uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak de rest op dezelfde manier.
Warm of koud serveren.





Ingrediënten voor 4 personen

¾ dl water
20 gram boter
zout,
peper,
nootmuskaat
40 gram bloem
klein ei
100 gram geraspte Kollumer
50 gram geschaafde amandelen
ca. ½ liter olie om te frituren