Chocoladetaart met hele peren

home > chocolade-recepten > Chocoladetaart met hele peren

Rol het deeg uit en prik er met een vork gaatjes in. Rol het om een deegroller en rol het uit in de beboterde taartvorm, met de gaatjes naar beneden. Zet 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200°C.
Bak de bodem met een noodvulling blind in het midden van de oven gedurende 20 minuten. Klop intussen het ei en de eidooier lichtjes op met een vork. Breek de chocolade in stukken en laat au bain-marie of in de magnetron smelten. Voeg de poedersuiker en de crème fraîche toe en laat afkoelen. Temper de oven tot 180°C. Schenk de helft van de chocolade op het deeg en meng het ei en de eidooier vervolgens door de rest van de chocolade. Schenk er dan een tweede laag chocolade overheen (gebruik een natgemaakte plastic spatel om de chocolade gelijkmatig te verdelen). Druk de peren mooi gelijkmatig in de chocolade. Zet de chocoladetaart 20 minuten in het midden van de oven.
benodigdheden: Deegroller, rechthoekige bakvorm
*Basisrecept bladerdeeg: Voor 1 grote taart: doe 250 g bloem en 5 g zout in een grote schaal. Rasp 150 g bevroren boter over de bloem (vergeet niet de boter te laten bevriezen, anders lukt het niet). Roer de boter met een spatel door de bloem en sprenkel er wat water overheen (maximaal 150 ml). Ga door met mengen zodat een gelijkmatig deeg ontstaat. Maak er een bal van en leg deze 1 uur in een afgesloten bakje koel weg. Bestrooi het werkblad met bloem en druk het deeg daarop uit tot een rechthoek die driemaal zo lang als breed is: de deeglap moet ongeveer 1 cm dik zijn. Vouw hem in drieën, draai een kwartslag en druk weer uit tot een lange lap. Vouw deze weer in drieën en leg 1 uur koud weg. Herhaal dit tweemaal.

Ingrediënten voor 4 personen

1 portie bladerdeeg (*zie basisrecept bladerdeeg onderaan dit recept)
1 ei
1 eidooier
200 g pure chocolade met een cacaogehalte van 70%
50 g poedersuiker
6 eetlepels crème fraîche
1 blik peren op siroop van 825 g, uitgelekt