Kip Yakitori

home > de-aziatische-keuken > Kip Yakitori

Roer voor de saus de sojasaus, suiker en sake of sherry door de bloem in een kleine pan en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 minuten sudderen tot de saus met eenderde ingekookt is. Zet weg. Snijd elke kippendij in zes stukjes en snijd daarna de lenteui in schuine stukken van 3 cm lang. Rijg de kip en lente-ui om en om aan in koud water geweekte satéstokjes. Grilleer 5 tot 10 minuten tot de kip gaar maar nog sappig is onder een middelhoge grill of op de barbecue. Kwast de spiesjes regelmatig in met saus.
Serveer de extra yakitorisaus en bestrooi de spiesjes desgewenst met zevenkruidenpoeder.





Ingrediënten voor 4 personen

Recept uit: Indonesië, Thailand, China, Japan of India.

6 kippendijen, ontbeend, met vel
bosje lente-uitjes
zevenkruidenpoeder
Voor de Yakitorisaus:
1½ dl sojasaus
90 gram suiker
2 eetlepels sake of droge sherry
1 eetlepel bloem