Javaanse balletjes met pindasaus

home > gehakt > Javaanse balletjes met pindasaus

De pittige gehaktballetjes zou u kunnen serveren met een heerlijke pindasaus. U laat in een hapjespan 4 eetlepels pindakaas smelten, samen met evenveel water. Roeren tot een gladde saus als die aan de kook komt. Op smaak brengen met 1 theelepel sambal oelek, 1 teentje knoflook uit de pers en 3 eetlepels ketjap manis.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g basisgehakt – 1 eetl. fijn geprakte gekookte aardappel – 1 geperst teentje knoflook – 1 theel. sambal oelek – 1 eetl. fijn gehakte gember – 2 eetl. ketjap manis (de zoete) – 1 eetl. zeer fijn gehakte prei. Voor de pindasus: 4 eetl. pindakaas – 1 theel. sambal oelek – 1 teentje knoflook – 3 eetl. ketjap manis