Mini-balletjes in warme saus

home > gehakt > Mini-balletjes in warme saus

Maak balletjes van 20 gram en braad ze in de koekenpan bruin en gaar in 10 minuten. Snipper de ui, maak de tomaat schoon. Doe de champignons, de ui en de tomaat bij de balletjes, zet het vuur hoog en schroei alles even lekker aan. Temper het vuur. Doe de kerriepoeder erbij en roer ook de bloem er door. Daarna de bouillon. Al roerend aan de kook brengen, zo ontstaat een gladde saus. Breng die op smaak met peper en zout, aroma naar smaak. Serveer de balletjes met plakjes knapperig stokbrood.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g gekruid gehakt basisrecept – 20 g boter – ½ ui – 2 tomaten – 4 champignons aan plakjes – 2 theel. kerriepoeder – 2 eetl. bloem – bouillon of water – peper – zout – aroma