Zomerse gehaktrol

home > gehakt > Zomerse gehaktrol

In plaats van ei en beschuit, zout en kruiden, kunt u ook een zakje gehaktmix nemen. Neem een flinke mespunt van de boter af en fruit daarin het fijn gesneden sjalotje goudgeel. Laat het wat afkoelen en doe het samen met de bakboter bij het gehakt. Breng het gehakt op smaak met de genoemde ingrediënten, behalve de andijvie en het katenspek. Het mag best een beetje pittig zijn, want ‘s zomers kan een mens iets meer zout gebruiken. Maak van het gehakt een langwerpig broodje en bekleed het met gewassen andijviebladeren. Vervolgens omwikkelt u het geheel met plakjes katen- of ontbijtspek. En dat alles zet u vast met enkele garendraadjes. Laat de rest van de boter bruinen in de braadpan en doe de gehaktrol erin. Op hoog vuur even omwentelen en daarna het vuur temperen. Deksel schuin op de pan. Onder geregeld keren braadt u de rol nu bruin en gaar in ca. 40 minuten.
Sausje erbij?
Haal het gehakt uit de pan. Doe in de boter een fijn gesnipperd sjalotje. Even fruiten en daarna een eetlepel tomatenketchup toevoegen. Na een minuut een eetlepel bloem erbij. Doorroeren en vervolgens een half kopje koude melk toevoegen. Onder roeren aan de kook brengen en zoveel water toevoegen totdat u een gladde saus hebt. Breng die op smaak met zout en aroma.





Ingrediënten voor 4 personen

500 gram gehakt – theel. zout – 1 eetl gehakte bieslook – paar andijviebladeren – 1 ei – peper/nootmuskaat – 2 eetl. gehakte peterselie – 8 plakjes katenspek – 3 beschuiten – klein sjalotje – 100 gram boter