Kip á la Ed uit de oven

home > gerechten-naar-eigen-hand > Kip á la Ed uit de oven

Schil de aardappels en snij ze doormidden en kook deze 12 min. Na het koken afgieten en af laten koelen. (schil niet te weinig voor opgebakken aardappels heb je ruim nodig) Doe de kippenpoten in een ovenschaal en kruid deze met de 4 kruiden, en doe op elke poot een klontje roomboter en doe de ovenschaal in een voorverwarmde oven (160°C) in het midden van de oven en laat de kip in ± 75 min. gaar worden. Om het kwartier de kip omdraaien. Zo krijg je een lekker korstje op de kip. Als de aardappels afgekoeld zijn en de kip moet nog ± 20 min. deze in schijfjes snijden en met wat boter lekker om en om bruin laten bakken. Hierover lekker wat zout, peper en wat paprikapoeder strooien. De klein gesneden knoflook en de klein gesneden ½ ui erbij doen, en lekker mee laten bakken op een laag vuurtje. De komkommer schillen en raspen in een schaal, daaroverheen wat zout, peper en 5 of 6 eetlepels suiker doen, even doorroeren en in laten trekken. (moet lekker zoet worden) Serveer de komkommer in kleine schaaltjes.





Ingrediënten voor 4 personen

4 kippenpoten, 1 of 2 teentjes knoflook, voor 4 personen aardappels, zout, peper, paprikapoeder en kerriepoeder, 1 komkommer, boter, ½ ui, 5 of 6 eetl. suiker, wat roomboter