Rijst met balletjes kerriegehakt á la Ed

home > gerechten-naar-eigen-hand > Rijst met balletjes kerriegehakt á la Ed

Kook de rijst apart gaar, giet deze af en laat de rijst met de deksel op de pan 15 min. staan. Kruid het gehakt met zout, peper en veel kerrie, doe een klein beetje melk en 2 of 3 beschuiten of paneermeel bij het gehakt en meng het goed door elkaar. Maak dan kleine balletjes van het gehakt (iets groter dan soepballetjes) ± 2 cm. in doorsnee. Doe in een hapjespan wat margarine en fruit de klein gesneden ui lekker bruin, dan de gehaktballetjes erbij, voorzichtig doorroeren dat de balletjes niet kapot gaan, de balletjes lekker bruin laten worden. Dan de paprika erbij en als laatste de in plakjes gesneden champignons (eerst wassen en droogdeppen). Doe er wat scheutjes zoete ketjap (sojasaus) bij. Laat dit even 5 min. pruttelen. Ondertussen is de rijst klaar, doe deze erbij in de hapjespan, doe met het door elkaar husselen af en toe wat kerrie er overheen (moet geel van de kerrie zien.). Na 5 min. kan het gerecht op tafel. TIP: Wat er lekker bij is, is kroepoek.





Ingrediënten voor 4 personen

Rijst (400 g), 1 bakje champignons, 500 g gehakt, zout, peper, kerrie, 1 rode paprika, ketjap (sojasaus), 1 ui, margarine