Aspergerolletjes uit Honau

home > groenten > Aspergerolletjes uit Honau

Leg de keurig dun gesneden asperges in een pan. Giet er zoveel kokend water op, dat ze net onder staan. Voeg zout, suiker en aroma toe en laat de asperges ca. 30 min. koken. Als de puntjes zacht zijn, zijn ze gaar. Laat de asperges goed uitlekken, halveer ze dwars en leg ze in kleine bosjes op een vuurvaste schaal. Leg er met geraspte kaas bestrooide dunne plakjes ham op, sprenkel daar gesmolten roomboter over en laat de kaas onder de grill smelten. Strooi er wat paprikapoeder overheen. Geef bij de aspergerolletjes nieuwe aardappeltjes en een groene salade.





Ingrediënten voor 4 personen

1½ kg dunne sliertasperges, zout, 1 klontje suiker, 1 mespuntje aroma, 125 g Schwarzwälder ham, 25 g geraspte emmentaler, 2 eetl. roomboter, scherp paprikapoeder