Doperwten met krab

home > groenten > Doperwten met krab

Haal de krab door de maïzena en vermeng ze met eiwit, witte wijn en zout. Snijd de uien in ringen en haal ze door een mengsel van bloem en paprika. Verhit de olie, bak de krab er 1 min. in neem ze er dan uit. Fruit de uienringen goudgeel en neem ze ook uit de pan. Breng water met tomatenketchup, soja en aroma aan de kook, voeg de doperwten toe en laat ze 3 min. koken. Roer er vervolgens de krab en de ui door en laat het warm worden. Geef er rijst bij.





Ingrediënten voor 4 personen

150 g krabvlees, 2 afgestreken eetl. maïzena, ½ eiwit, 1 eetl. witte wijn, 1 mespuntje zout, 3 uien, ½ eetl. bloem, 1 afgestreken eetl. zoet paprikapoeder, ½ kopje olie, 1/8 l water, 3 eetl. tomatenketchup, 2 eetl. soja, 1 afgestreken eetl. aroma, 300 g doperwtjes (diepvries)