Groene-currypasta

home > hapjes-en-dips-of-borrelhapjes > Groene-currypasta

Doe de koriander- en komijnzaadjes in een droge koekenpan en rooster ze 2-3 min. terwijl je de pan voortdurend heen en weer schudt. Doe de geroosterde kruiden en de peperkorrels in een vijzel en maal ze fijn. Wikkel de garnalenpasta in wat folie en leg het pakje 2-3 min. onder een hete grill. Draai het twee keer om. Meng de gemalen kruiden, en de garnalenpasta 5 sec. in een keukenmachine. Voeg de overige ingrediënten toe, maal alles steeds 20 sec. en maak daarna met een spatel de zijkanten van de machine schoon. Ga door tot je een gladde pasta hebt.
Houdbaarheid van de pasta:
Een verse pasta kan je in een luchtdichte doos tot 3 weken in de koelkast bewaren. Je kunt de pasta echter ook invriezen: doe wat pasta in een ijsblokjesvorm, vries de pasta in en bewaar de blokjes in een plastic zak in de diepvries. Deze blokjes bevroren pasta kan je op elk gewenst moment gebruiken. Laat ze 30 min. op kamertemperatuur ontdooien. Bevroren pasta is 4 maanden houdbaar.

Ingrediënten voor 4 personen

1 eetl.korianderzaadjes, 2 theel. komijnzaadjes, 1 theel. zwarte-peperkorrels, 2 theel. gedroogde garnalenpasta, 8 grote verse groene pepers in grote stukken gehakt, 1 kopje sjalotten gesnipperd, 5 cm fijngesneden verse laos, 12 fijngesneden teentjes knoflook, 1 kopje verse korianderblaadjes (wortels en stengels), 6 gehakte kaffirlimoenblaadjes, 3 fijngesneden stengels citroengras (alleen het wit deel), 2 theel. geraspte citroenschil, 2 theel. zout, 2 theel. olie