Roomkaas in Bladerdeeg

home > hapjes-en-dips-of-borrelhapjes > Roomkaas in Bladerdeeg

De bladerdeegplakjes laten ontdooien. De pijnboompitten zonder vet roosteren, laten afkoelen en grof hakken. Verse kaas, parmezaanse kaas, slagroom, pijnboompitten en een snufje peper met elkaar vermengen. De oven voorverwarmen op 200°C.
De kruiden wassen, goed laten drogen en kleinsnijden. De knoflook pellen, persen en goed vermengen met de kruiden en wat zout.
De bladerdeegplakjes iets overlappend in een vierkant op een met bloem bestoven doek leggen. Uitrollen tot een rechthoek van ca. 25×20cm en zo nodig recht afsnijden. Van de smalle kant een ca. 3cm brede strook afsnijden en apart leggen.
Het uitgerolde deeg met ham beleggen, het kruidenmengsel eroverheen strooien en met de kaas bestrijken. De randen met een kwastje bestrijken met water.
Oprollen vanaf de smalle kant, de uiteinden tegen elkaar drukken en op een onder de koude kraan afgespoelde bakplaat leggen. De overgebleven deegstrook in reepjes snijden. De strudel met de eidooier bestrijken en de reepjes erop leggen. In 50-60 minuten bakken (gas 3-4; hetelucht 180°C).

Ingrediënten voor 4 personen

4 plakjes diepvriesbladerdeeg, 50 g pijnboompitten, 300 g volvette verse roomkaas, 50 g parmezaanse kaas, 1 dl slagroom, witte peper, gemengde kruiden (dille, peterselie, dragon en salie), 1 teentje knoflook, zout, 150 g gekookjte ham(in plakjes), 1 eidooier voor het bestrijken