Aardappeltaart

home > hartige-taarten > Aardappeltaart

Garnering:
Van basilicum blaadjes plukken (paar blaadjes achterhouden).
In vijzel blaadjes met olijfolie en 2 teentjes knoflook tot puree wrijven.
Pecorino in kleine stukjes schaven.
Aardappeltaart:
Oven voorverwarmen op 225ºC. In kom melk en bloem gladroeren.
Eieren toevoegen en loskloppen.
2 teentjes knoflook erboven uitpersen.
Op smaak brengen met peper en zout.
Aardappelen grof raspen
Door melkmengsel roeren.
Vorm invetten met olie.
Bestrooien met paneermeel.
Aardappelmengsel overdoen in vorm.
In midden van oven taart in 1 uur gaar bakken.
Afwerken:
Taart met scherp mesje langs rand lossnijden.
Op grote schaal omkeren.
Schaal garneren met tomaat.
Tomaat bestrooien met zout en peper.
Basilicumpuree en kaas erover verdelen.
Taart garneren met blaadjes basilicum.





Ingrediënten voor 4 personen

5 takjes basilicum
4 cl olijfolie
4 teentjes knoflook
40 g pecorino romano (Italiaanse kaas)
1.25 dl melk
40 g bloem
3 eieren
peper
zout
600 g grote geschilde aardappelen
2 eetl. paneermeel
600 g vleestomaten in plakjes
vijzel
lage taart of quichevorm (22 cm doorsnede)