Kaas-Ham taartje au gratin

home > hartige-taarten > Kaas-Ham taartje au gratin

Smelt de boter, roer er de bloem onder en laat even meebakken.
Giet de melk erbij en laat even doorkoken.
Mix het geheel tot u een gladde saus bekomt.
Was de champignons en snijd ze in vieren.
Kook ze onder gesloten deksel en 1/2 dl water waaraan u het citroensap
hebt toegevoegd.
Snijd de ham en kleine reepjes.
Spatel de witgekookte champignons, de reepjes ham en 80 g gemalen gruyerekaas onder de saus.
Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Controleer tenslotte de dikte van de saus.
Verdeel de bereiding over de 8 taartjes en strooi er de overgebleven gruyerekaas over
Plaats de taartjes in een hete oven van 180ºC. en laat even gratineren.
Serveer de taartjes op een bord met wat sla, tomaat en komkommer als garnituur.
Houd er bij het kruiden wel rekening mee dat de gruyerekaas reeds een zoute smaak geeft.





Ingrediënten voor 4 personen

40 g boter
45 g bloem
1/2 l melk
125 g kleine champignons
1 geutje citroensap
2 plakjes gekookte ham
100 g gemalen gruyerekaas
8 taartjes van boter
nootmuskaat
peper
zout
voor het garnituur:
sla
tomaat
komkommer