Meloentaartjes met paling in kruidige yoghurtsaus

home > hartige-taarten > Meloentaartjes met paling in kruidige yoghurtsaus

Halveer de meloen, verwijder de pitten en haal er met een Parijs’ uitsteeklepeltje 12 bolletjes uit.
Laat deze uitlekken op keukenpapier.
Pel en ontpit de tomaat.
Laat ze goed uitlekken en snijd vervolgens het vruchtvlees in stukjes.
Was de radijsjes en snijd elk radijsje in vieren.
Snijd de palingfilet in stukjes van ca. 1 cm.
Klop de yoghurt, samen met de tuinkruiden los en breng op smaak met tabasco, peper en zout.
Roer er de stukjes tomaat, radijs en paling onder en schep deze mengeling in de taartjes.
Versier ze tenslotte met een meloenballetje. * Zie recept 015.





Ingrediënten voor 4 personen

1 rijpe middelgrote meloen (Cavaillon of Galia)
1 tomaat
12 radijsjes
100 g gerookte palingfilet
1,5 dl Bulgaarse yoghurt
1 eetl. gehakte tuinkruiden (peterselie, bieslook, dille, dragon,
kervel)
*12 mini-taartjes van boter
tabasco
peper
zout