Taartjes van aubergine en paprika

home > hartige-taarten > Taartjes van aubergine en paprika

Bak 4 velletjes bladerdeeg blind af tot ze gaar en krokant zijn.
Steek 4 rondjes eruit van 7-8 cm.
Rooster boven een gasvlam de paprika’s tot ze zwrt beginnen te blakeren.
Doe ze in een plastic zak en laat ze nog even zweten.
Pel ze, vang het vocht op en hak ze klein.
Schil de aubergines, snijd ze in vingerdikke plakken en rooster ze of bak ze gaar.
Bak de uien en het knoflook goudbruin en gaar in wat van de olijfolie.
Meng alles met de gehakte peterselie, gehakte ansjovis, olijfolie, *balsamico of azijn en breng op smaak met peper, zout, eventueel wat citroensap en het vocht van de paprika’s.
Doe wat basilicumstelen erbij en laat op kamertemperatuur 2-3 uur trekken.
Laat daarna het geheel uitlekken, verdeel het over de 4 deegbodems en bestrooi het met hardgekookt ei.
Doe wat mooie basilicumblaadjes erop en serveer met een lepeltje van het oliemengsel.
*Balsamico is een azijnsoort die, in tegenstelling tot andere azijnen, niet op
basis van alcohol wordt gemaakt. Balsamico wordt van Trebbiano-druiven gemaakt, die groeien in Modena, Noord-Italië en vrij laat geplukt worden.





Ingrediënten voor 4 personen

1 pak diepvries bladerdeeg
4 rode paprika’s
1 grote of 3 kleine aubergines
4 eetl. olijfolie
1/2 eetl. *balsamico of rode wijnazijn
1 fijngesneden middelgrote ui
wat citroensap
3 tenen knoflook
1 eetl. gehakte peterselie
1 klein bosje verse basilicum
1 groot hardgekookt ei, geprakt
4 ansjovisfilets op olie, gehakt
zout
versgemalen peper