Aubergines uit Cyprus Melitsanes yemistes

home > hoofdgerechten > Aubergines uit Cyprus Melitsanes yemistes

Halveer de ongeschilde aubergines en hol ze ietwat uit. Snijd of hak het vruchtvlees dat je er uit haald zo klein mogelijk. Giet drie eetl. olijfolie in een vuurvaste schaal en voeg de gesneden tomaten toe, een ragfijn gesnipperd teentje knoflook en vier eetl. water. Leg de auberginehelften er in en zet de schaal in een voorverwarmde hete oven (± 200°C) tot de aubergines zacht zijn. Reken op een half uurtje. Maal intussen de varkenslever. Fruit een grote, ragfijn gesnipperde ui in een eetl. boter boven laag vuur licht goudgeel en meng er de gemalen lever door. Laat het mengsel twee min. bakken en vul er de auberginehelften mee. Dek af met plakjes tomaat en zet de schaal nog hoogtens tien min. bovenin de oven. Giet er bijtijds wat heet water bij als de aubergines droog komen te staan. Lekker met rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

2 aubergines, olijfolie, 4 grote tomaten, 1 knoflookteentje, 200 g varkenslever, 1 ui, 1 eetl. boter