Stoemp

home > hoofdgerechten > Stoemp

Lees even op de verpakking van de worstjes hoe lang hun baktijd is. Is dit langer dan 20 minuten, begin dan met de worstjes, zo niet begin dan met de aardappelen.

Schil de aardappelen en kook deze gaar. Doe 25 gram boter in de pan en bak hierin de worstjes. Op het eind wat water toevoegen aan het braadvocht om er jus van te maken. Schil de knolselderij en maak de wortel en savooienkool schoon. Snijd de wortel en knolselderij in blokjes.Snijd de savooienkool in dunne reepjes. Maak 100 ml kippenbouillon. Smelt 25 gram boter in een pan en voeg hier de wortel, knolselderij, savooienkool en kippenbouillon bij. Laat dit gaar worden, als het goed is wordt de kippenbouillon helemaal opgenomen door de knolselderij en wortel. Giet de aardappels af, voeg de slagroom toe en stamp ze fijn. Schep de groenten door de aardappels. Voeg de nootmuskaat, peper en zout toe. Dien de stoemp op met de worstjes en de jus.

Ingrediënten voor 4 personen

1 kilo kruimige aardappelen, 4 varkens worsten, 50 g boter, 1 kwart savooienkool (=groenekool), 1 grote winterwortel, 1 halve knolselderij, 100 ml kippenbouillon, 150 ml slagroom, kwart theelepel nootmuskaat, peper en zout naar smaak.