Lenteratatouille met rozemarijnaardappels

home > hoofdgerechten > Lenteratatouille met rozemarijnaardappels

Verwarm de ovengrill. Halveer de paprika’s. Verwijder de zaadjes en leg de helften met de schil aan de bovenkant op een bakplaat. Zet deze onder de hete ovengrill tot het vel donkere plekken vertoont. Doe de paprika’s daarna in een plastic zak, laat afkoelen en verwijder daarna de schillen. Verwarm de oven voor op 180ºC. Verdeel de groenten over één ovenschaal en leg de plakjes aardappel in de andere schaal. Verdeel er zout en peper over. Bestrooi de groenten met de Italiaanse kruiden en de aardappelen met de rozemarijn. Sprenkel 4 eetl. olijfolie over de groenten en 2 eetl. over de aardappelen. Zet de gerechten in het midden van de oven en bak 35-40 min. tot alles gaar is. Tip: Vervang aubergine of courgette door stukken prei van 5 cm.





Ingrediënten voor 4 personen

2 rode, gele en groene paprika’s (paprikamix), 1 aubergine in grove stukken, 1 courgette in de lengte gehalveerd en in vieren, 3 teentjes knoflook in plakjes, 1 ui in parten, 4 tomaten in vieren, 4 grote aardappels geschild en in partjes, zout en versgemalen peper, 1 eetl. gedroogde Italiaanse kruiden, 1 eetl. rozemarijnnaaldjes of 1 theel. gedroogd, 6 eetl. olijfolie