Dropijs II

home > ijs > Dropijs II

Neem drop die je lekker vindt.
Hoe zouter de drop hoe karakteristieker de smaak van het ijs.
Ik had nu zoete drop genomen (zachte) omdat je die makkelijk kapot knipt.
Maar volgende keer als ik dit ijs maak neem ik denk ik een soort autodrop of zoute krakelingen of sleuteldrop (van sleutels ja..). Misschien .. TV-pastilles? of Klene® Ademin?
Maak de drop zo klein mogelijk en doe ze met de 150 ml water in een pannetje, verwarm zo lang totdat de stukjes bijna weg zijn. Het staat wel leuk wat stukjes erin te laten.
Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur of kouder en mix met glucose en slagroom en melk.
Vul de ijsmachine en draai het ijs ca. 20-30 minuten. Bij mij gaat er een lampje knipperen.
Ja… lekker kinderlijk ijsje.
Hier krijg ik inspiratie van, misschien van die kleine dropjes (maatje diepvrieserwt) er door doen met zo’n wit suikerlaagje?





Ingrediënten voor 4 personen

100 ml melk
150 ml water
300 ml slagroom
2 eetl. vloeibare glucose (Toko merk Karo)