ijs

Of het nou op een stokje zit, in een bekertje wordt geschept of in een hoorntje wordt gedraaid, ijs hapt lekker weg als de zon schijnt. En het is de perfecte afsluiting voor een diner in elk seizoen, of zomaar ertussen door !

De meeste mensen denken dat het geen zin heeft om zelf ijs te maken, omdat er tegenwoordig zoveel soorten in de winkel te krijgen zijn. Toch is zelfgemaakt ijs veel lekkerder en je kunt alle mogelijke smaken maken die je gewoon niet in een kant-en-klaar gekochte bak vindt. IJs maken is ook helemaal niet moeilijk, zelfs als je niet in het bezit bent van een ijsmachine. Met de hand ijs maken is alleen wat arbeidsintensiever en het duurt langer. Een eenvoudige machine draait het ijs voor je, handmatig betekent dat je het mengsel in een doos bevriest tot het bijna bevroren is. Dan roer je het goed door met een mixer totdat het zacht is en dat proces herhaal je nog een keer of twee om de ijskristallen te verbreken. Met of zonder machine loont het de inspanning: het resultaat zal een glad,

zijdeachtig ijs zijn. Sinds ik een ijsmachine van marktplaats plukte heb ik de gekste smaken verzonnen (niet allemaal even succesvol). Als je er eenmaal aan begint werkt het maken van ijs heel verslavend. En de zomer heb je echt niet nodig als excuus om ijs te maken.

Ijs