Druiven-sorbetijs

home > ijs > Druiven-sorbetijs

Voorbereiden: breng het druivensap met de suiker aan de kook en laat de suiker oplossen.
Roer het citroensap erdoor.
Laat het mengsel afkoelen en doe het in een diepvriesdoosje.
Laat het in ± 4 uur bevriezen.
Roer het ijsmengsel elk half uur goed door.
Was de druiven en halveer ze.
Verwijder de pitjes.
Bereiden: schep kleine bolletjes druivenijs in 2 coupes en rangschik de druiven ertussen.
Magnetron: doe het druivensap met de suiker in een schaaltje en verhit het onafgedekt ± 2 1/2 minuut op vo1 vermogen tot de suiker is opgelost.
Wijntip: een Moscato d’Asti is een licht mousserende witte wijn met een druivige smaak.
Verrukkelijk bij het druiven-sorbetijs.





Ingrediënten voor 4 personen

2 dl rood druivensap
25 g suiker
1 eetlepel citroensap
50 g blauwe druiven