Gehaktballetjes met paddestoelenjus

home > internationale-recepten-met-gehakt > Gehaktballetjes met paddestoelenjus

Week de shii-take ± 10 minuten in 1½ dl heet water.
Meng de dooier, het paneermeel, de kruiden, zout en peper door het gehakt en
vorm er kleine balletjes van.
Neem de paddenstoelen uit het vocht (bewaar het vocht) en hak ze klein.
Verhit de boter in een hapjespan, bak de gehaktballetjes rondom bruin en
schep ze op een bord.
Bak de paddenstoelen met de tomatenpuree ± 3 minuten in het bakvet.
Voeg het paddenstoelenvocht en het bouillonpoeder toe en breng het geheel
aan de kook.
Voeg de gehaktballetjes weer toe en laat ze in ± 10 minuten zachtjes gaar
sudderen.
Lekker met witte koolsalade met kummel.





Ingrediënten voor 4 personen

10 g gedroogde shii-take
1 eidooier
2 eetlepels paneermeel
2 theelepels Provençaalse kruiden
zout, peper
250 g rundergehakt
20 g boter
½ eetlepel tomatenpuree
2 theelepels bouillonpoeder