Spaghetti con finocchio

home > italiaans-koken > Spaghetti con finocchio

Maak de venkelknol schoon, snijd ze in reepjes en kook die in een kwartier gaar. Fruit een gesnipperde ui in enkele lepels olijfolie en voeg er de schoongemaakte, aan stukjes gesneden vis aan toe. Laat die ca. 10 min. zachtjes meebakken. Voeg er dan de venkel bij, ongeveer een lepel geweekte rozijnen en een lepel ontvliesde fijngehakte amandelen. Voeg er wat water bij en laat alles zachtjes 10 min. stoven. Kook de spaghetti gaar. Schep de spaghetti in een schaal, daarop de helft van het venkel-vis-mengsel, daarop wat geroosterd broodkruim, en roer dit goed door elkaar. Schep er de rest van het venkel-vis-mengsel over. Bij dit gerecht wordt, als uitzondering, geen geraspte kaas gegeven. Men eet het op Sicilië op het feest van Sint Jozef (19 maart).





Ingrediënten voor 4 personen

500 g verse venkelknol, 1 ui, olijfolie, 500 g schoongemaakte vis ( b.v. kabeljauw of wijting), rozijnen, amandelen, 500 g spaghetti, geroosterd broodkruim